Prenos AMS na nový server

1. Pre prenos databázy programu AMS je v prvom rade potrebné spraviť zálohu na aktuálnom serveri. Urobíte ju v AMS v časti Nastavenia - Dochádzkový server a tu sa nachádza možnosť Zálohovať.

Pomocou tlačidla vyberiete cestu pre uloženie súboru (C:/SYSTEM-IS/AMS_1/server/backups) a kliknete na Vybrať priečinok.

Následne je potrebné kliknúť na tlačidlo "Zálohovať" v AMS (názov súboru sa predvyplní - je v časovom formáte dátum a čas: 2020-11-04_09-58-43) a kliknete na Uložiť.

V priečinku "backups" bude uložená vaša záloha databázy.

Postup si môžete pozrieť aj na videu nižšie:

 

 

Rýchly tip

Ak máte zakúpený modul Backup, mali by ste mať zálohu databázy vytvorenú automaticky. V module Backup sa dajú nastaviť dni a časy, kedy sa má vykonať automatická záloha databázy.

 

2. Skopírujte tento súbor (zálohu databázy) na nový server (nový PC, na ktorom bude serverová inštalácia AMS).

 

3. Odinštalujte služby na starej serverovej inštalácii AMS - v ceste kde je nainštalované AMS (štandardne C:\SYSTEM-IS\AMS) sa na spodku nachádza UninstallServices.cmd. Prebehne odinštalovanie služieb. Následne môžete odinštalovať serverovú inštaláciu na starom počítači.

 

4. Nainštalujte si serverovú inštaláciu AMS na novom počítači.

Po nainštalovaní bude AMS pýtať vaše licenčné údaje, je potrebné vyplniť ich (licenčné údaje sa nachádzajú v cenovej ponuke, ktorú ste obdržali mailom - aktivačný kľúč a email ktorý sa viaže na licenciu).

 

5. V ďalšom kroku je možné, že sa spustí aktualizácia programu AMS, ak si bude program pýtať update súčastí. Povoľte.

 

6. Následne sa spustí dochádzkový systém AMS. Pôjdete do časti Nastavenia - Dochádzkový server a v časti Záloha kliknete na tlačidlo Obnoviť.

Program sa vás opýta, či máte záujem spraviť zálohu databázy, kliknite na Nie.

 

 

Program vám následne ponúkne vybrať zálohu pre obnovu - vyberte nakopírovanú zálohu zo starého PC. Prebehne obnova databázy.

 

 

7. Ak sa menila aj IP adresa servera, je potrebné nastaviť dochádzkové terminály na novú IP adresu.