Úvod > Rýchle riešenia > Offline terminál > Bola zmenená IP adresa na dochádzkovom serveri a je potrebné ju nastaviť na dochádzkovom termináli

Bola zmenená IP adresa na dochádzkovom serveri a je potrebné ju nastaviť na dochádzkovom termináli

IP adresa mohla byť zmenená, pokiaľ na vašom dochádzkovom serveri nie je nastavená statická IP adresa. Tá sa vo všeobecnosti odporúča, aby nastavená bola. Viac info o tom, ako nastaviť statickú IP adresu môžete konzultovať s našou IT podporou. (Pre zistenie vašej aktuálnej IP adresy môžete použiť napr. tento článok)

Tablet

V dochádzkovej aplikácii ATT kliknite na ikonu nachádzajúcu sa v ľavom hornom rohu (ikona troch čiar). Vyberte možnost "Nastavenia" a zadajte svoj PIN. Pokiaľ si svoj PIN kód napamätáte, kontaktujte našu IT podporu. V nastaveniach zmeňte hodnotu v riadku HOST na aktuálnu IP adresu vášho dochádzkového servera.
Na klávesnici kliknite na ikonu ENTER (ikona so zalomenou šípkou nachádzajúca sa na pravej strane virtuálnej klávesnice). V pravom dolnom rohu kliknite na tlačidlo Uložiť. Kliknite na tlačidlo Vyskúšať (príp. Nájdi). Gulička zozelenie, čo znamená, že tablet opätovne komunikuje so serverom.

 

STL.one

v časti INFO (pokiaľ máte z bezpečnostných dôvodov nastaveného administrátora terminálu je potrebné použiť administrátorskú kartu alebo čip) vyberte možnosť Nastavenia siete. V nich sa na pravej strane nachádzajú údaje o pripojení terminálu k vášmu dochádzkovému serveru (Dochádzkový server). V riadku HOST je potrebné zmeniť IP adresa na aktuálnu IP adresu servera.