Úvod > Rýchle riešenia > Prerušenia a ich počítanie v dochádzke > Viem nastaviť aby mi dovolenku ťahalo do ďalších dní?

Viem nastaviť aby mi dovolenku ťahalo do ďalších dní?

Áno. Pokiaľ potrebujete, aby sa prerušenie ďalej "ťahalo" do nasledujúcich dní, dá sa táto možnosť nastaviť priamo v detaile prerušenia.

Je ale potrebné dodržať postupnosť krokov, aby pokračovanie do ďalších dní prebehlo. (príklad postupnosti si uvedieme na prerušení dovolenka).

 

  1. V časti Zoznamy - Prerušenia si dvojklikom otvoríme prerušenie Dovolenka. Zobrazí sa jej detail, kde označíme atribút "pokračuje v nasledujúcich dňoch" a klikneme na Uložiť.


     
  2. Keď sme si nastavili prerušenie, je veľmi dôležitá postupnosť zápisu prerušení na termináli.
    Povedzme, že zamestnanec vie, že dnes pracuje posledný deň a od zajtra ide na dovolenku. Je teda potrebné, aby si zapísal na termináli pri príchode do práce "Práca - príchod" a keď skončí v práci tak "Práca - odchod" a vzápätí "Dovolenka - odchod". Na základe tejto postupnosti zápisov, sa prerušenie Dovolenka zapíše od nasledujúceho dňa a potiahne sa až do dňa, kedy si zamestnanec opäť na termináli nezapíše "Práca - príchod". (Túto postupnosť prístupov vedia manuálne zapísať cez detail dňa možnosť "pridať prístup" aj admini.)

    V detaile dňa môžeme vidieť, že zamestnanec má korektne ukončenú prácu a v tomto dni si zapísal aj odchod na dovolenku.



    Od nasledujúceho dňa sa mu započítava dovolenka v trvaní podľa nastavení.



    Až po deň, kedy si  zamestnanec na termináli nezaznačí príchod do práce. (Po návrate z dovolenky zamestnanci na termináli nezadávajú "Dovolenka - príchod", stačí len "Práca - príchod").

 

Pokiaľ potrebujete nastaviť, aby sa prerušenie automaticky započítalo aj cez víkend, povoľte atribút "pokračuje cez víkend" v detaile prerušenia.

S nastavením pokračuje v nasledujúcich dňoch súvisí aj nastavenie "nepokračovať pri neskorom príchode".