Vyradenie zamestnanca z evidencie

Po vymazaní zamestnanca už nie je možné prehliadať údaje jeho dochádzky. Zmazaním zamestnanca budú jeho dáta anonymizované. Z tohto dôvodu ostane ID vymazaného zamestnanca obsadené - nebude možné ho priradiť inému zamestnancovi. Údaje dochádzky zostanú naďalej uložené v databáze. Ak sa budete chcieť v budúcnosti vrátiť k zamestnancovi, môžete ho obnoviť pomocou tlačidla pre obnovu v jeho karte.

Vhodnejšou metódou pre uvoľnenie miesta v licencii je nastavenie konca pracovného pomeru. Po uplynutí dátumu konca pomeru sa uvoľní miesto v licencii pre nového zamestnanca. Zároveň sa bude starý zamestnanec zobrazovať vo všetkých filtroch a zoznamoch červenou farbou, aby bolo na prvý pohľad zrejmé, že už nepracuje a tiež bude možné prehliadať údaje jeho dochádzky.

 

Koniec pracovného pomeru nastavíte zamestnancovi v časti Zoznamy - Zamestnanci. Označením mena zamestnanca a pomocou tlačidla Upraviť (vpravo dole) alebo dvojklikom na zamestnanca sa dostanete do  jeho zamestnaneckej karty. Tu sa nachádza časť Zamestnanecký pomer kde nastavíte koniec pracovného pomeru. (Ak máte zaškrtnutý zamestnanecký pomer na Neurčito, je potrebné odkliknúť túto položku aby sa zaktívnila možnosť zadať dátum konca pomeru. )